Uncategorized

Ijsland onbeschrijfelijk mooi

Mocht u ooit naar Amerika vliegen dan is het zeker de moeite waard om dit met een tussenstop in Ijsland te doen. Eenmaal op ijsland aangekomen is slimst om een rondreis te maken. Afhankelijk van hoeveel dagen u blijft, kan u kiezen om de kleine of de grote goldencirkel te volgen. De golden cirkel brengt je langs alle hoogtepunten van Ijsland. Hieronder zullen we enkele bezienswaardigheden beschrijven van Ijsland.

Blue Lagoon

Als je op vakantie bent op Ijsland dan moet je gewoon de blue lagoon bezoeken. Zonder een bezoek aan de blue lagoon is een vakantie naar Ijsland niet compleet. De blue lagoon is een natuurlijk verwarmd bad. Het water in het bad wordt geothermisch door de natuur verwarmd en heeft een temperatuur van 39 graden. Het water is rijk aan verschillende mineralen, silicaten en blauwwieren die het water een bijna blauwe kleur geven.

Uitzicht over de blue lagoon in Ijsland

Geysir

Ijsland ligt in een zeer geothermische gebied. Hierdoor heeft het verschillende geisers. Een van de bekendste en grootste Geisers is de Geysir in het natuurgebied Haukadalur. de Geysir is bolvormig en ligt in een waterplaat van 14 meter met in het midden een gat met heetwater van 3 bij 23 meter. Naast deze geiser zijn ook nog veel heetwaterbronnen te zien die dankzij het silicaten een blauwe kleur hebben.

Geysir gijser in Ijsland

Gullfoss waterval

Als je een rondreis maakt door Ijsland zul je veel watervallen zien. De Gullfoss waterval is verreweg een van de meest indrukwekkende watervallen die je zal zien. De waterval is meer dan 70 meter breed en 32 meter hoog en valt in 2 treden naar beneden. Door de enorme breedte en diepte stroom er veel water langs wat een enorm lawaai produceert. De waterval stroomt in de rivier de Hvita.

De gullfoss waterval in Ijsland

Jokulsarlon

Een van de grootse gletsjermeren in Ijsland is Jokulsarlon. Het ligt tussen het nationale park Skaftafell en het stadje Hofn. In het meer drijven veel ijsbergen die mooie ijsformaties vormen. Met het juiste zonlicht geeft het ijs schitterende kleuren. Als u de route van de golden cirkel volgt dan rijdt u vanzelf langs Jokulsarlon.

Het Jokulsarlon gletsjer meer

Reykjavik

Een vakantie op Ijsland begint en eindigd vaak in hoofdstad Reykjavik. Hoewel het nogal een kille stad lijkt in de winterperiodes fleurt de stad helemaal op in de zomer periodes, deze vormen dan ook de beste reistijd voor ijsland.  In Reykjavik heb je de mogelijkheid om te shoppen, lekker te eten maar ook om cultuur te snuiven. De skyline van Reykjavik wordt toch wel gedomineerd door de Hallgrimskirkja kerk, die een beklimming van de heuvel helemaal waard is.

Hoofdstad van Ijsland, Reykjavik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *