Uncategorized

India het land van 1 miljard mensen

India is niet alleen een land van ongekend aantal mensen maar ook van ongekend mooie bezienswaardigheden. Een vakantie naar India of een rondreis door India is niet niks. Een gedegen voorbereiding is ook dan ook zeer belangrijk, visa’s en dergelijken mogen dan ook niet ontbreken. In dit stuk gaan we echter meer in op de bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Taj Mahal

Het hoogtepunt in India is zonder twijfel de Taj Mahal. Niet voor niets een van de zeven wereldwonderen. Shaj Jahn liet de Taj Mahai in 1631 bouwen voor zijn overleden echtgenoot. De Taj Mahal staat aan de Yamanu-rivier op een verhoogd platform in Agra en heeft zo aanzien van de hele omgeving.

Hamphi

Als je de route volgt van Mysore naar Goa of andersom, dan passeer je het schitterende Hampi. Het natuurgebied Hampi biedt schitterende tempels met de Virpaksha en Vittala tempels als hoogtepunten. Daarnaast heeft de omgeving prachtige ruines en hangt er een heerlijke backpack sfeer. Een andere tempel geeft een prachtig uitzicht over de omgeving Hempi, namelijk de hanuman tempel. Hier moeten wel zeshonderd treden voor worden beklommen. Voor echte avonturiers is er ook de mogelijkheid om rots te klimmen.

Een shot van ruines in Hempi

De backwaters van Kerala

Mocht u voor het eerst reizen naar India dan kan de drukte zeer overweldigend over komen. Daarom is het raadzaam om tijdens uw rondreis in India ook een paar dagen in te plannen voor Kerela. Hier is het leven relaxed, zeer ontwikkeld voor Indiase begrippen en de levensstandaard erg hoog. Je kan hier relaxen langs uitgestrekte stranden, mooie watervallen of rustige backwaters. Het beste is dit allemaal te zien met een houseboot waarmee je een meerdaagse tocht kan maken.

Kanha National Park

Het park dat de inspiratie vormde voor het welbekende Jungle Book. De dieren leven hier in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Dieren die hier leven zijn olifanten, tijgers, apen en nog veel meer. Het park is gelegen in de staat Madhya Pradesh waar u makkelijk langs kan komen op een rondreis door India. De beste reistijd voor dit park is in het voorjaar of najaar maar in hoog zomer is het echt te warm.

Het Holifeest

Het Holifeest duurt slechts een dag en wordt gevierd tijdens volle maan en vindt vaak plaats eind februari of begin maart. Tijdens dit feest viert men de overwinning van het goede op het kwade en de vernieuwing van oude vriendschappen of relaties. Tijdens deze dag versiert iedereen zijn huis, kantoor en elkaar door zakjes felgekleurde poeder te gooien naar wie je ook maar kan raken. Iedereen is een doelwit ook gebouwen worden bekogeld. Een week van te voren begint vaak al het versieren dus wees op je hoede en ben altijd gewapend met voldoende verfmateriaal.

Holifeest in India

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *