Uncategorized

Stedentrip Riga

Riga is de hoofdstad van Letland. Hier vindt je allerlei invloeden van verschillende landen maar toch heeft het haar eigen identiteit behouden. Er valt genoeg te ontdekken op cultureel gebied, maar ook voor stappen en eten ben je in Riga op de juiste plaats. Riga heeft zelfs nog een strand.

Riga is niet de traditionele west-Europese hoofdstad. Voor starters, Letland is pas sinds 1991 een geheel onafhankelijk land en behoort sinds 2004 tot de Europese Unie. Sinds 1918 opereert letland al als een autonoom landt maar sinds 1991 tijdens de val van de Sovjet-Unie is het echt onafhankelijk geworden. Door de pas relatieve korte onafhankelijkheid hebben veel landen invloed gehad op Letland, invloeden van Oost-Europa, Rusland en Duitsland zijn niet vreemd. Het heeft zelfs enige tijd bij Zweden en Polen gehoord. Ondanks dit alles zul je tijdens een stedentrip Riga zien dat het haar eigen identiteit heeft weten te bewaren.

Kathedralen in Riga, letland

Mocht je ervoor kiezen om in de zomer een stedentrip of korte vakantie naar Riga te plannen neem dan ook je badhandoek en zwembroek mee. Het kan in de zomer makkelijk boven de 30 graden worden. Vanaf het centrum in de stad neem je makkelijk de bus naar het strand om een heerlijke namiddag te relaxen. Dit alles kost nagenoeg niets. In Riga kan je vaak al uiteten voor de prijs van een cocktail in Nederland.

Het hoeft dan ook niks te kosten om een drankje te doen op het een van de rooftop bars die Riga rijk is. De ideale plaats om even bij te komen van een drukke citytrip en te genieten van een prachtige zonsondergang boven de stad. De beter rooftop bars zijn Skyline bar, Terrace Riga of de Star Lounge Bar.

Zoals al eerder gezegd hoeft het eten in Riga niet veel te kosten. Een citytrip naar Riga is dan ook een walhala voor foodies. Riga heeft nog niet veel Westerse invloeden gekend waardoor je altijd heerlijk vers en lokaal gemaakt eten kan proeven. Riga beschikt dan ook over foodhallen die avontuur op zichzelf zijn. Als je goedkoop wilt lunchen of borrelen dan is dit het juiste adres.

Foodhallen in Riga, de plaats voor foodies

Het historische centrum van Riga is te overzien waardoor je alles wandelend kan bekijken. Nog beter is het om de Free Walking Tour te volgen, deze kosten niets en starten elke dag om 12.00 aan de voorkant van de St. Peters Kerk of voor de House of Blackheads. Weer een van de reden waarom een stedentrip naar Riga niet duur hoeft te zijn.

In Boedapest zijn Ruin bars al een huis begrip. Nu Riga ook steeds populairder wordt als korte vakantie of Citytrip, schieten hier ook de Ruin bars als paddestoelen uit de grond. Ruin bars zijn leegstaande gebouwen die worden omgetoverd tot hippe bars of clubs. Het is dan ook zeker de moeite waard om de oude bierbrouwerij valdemara Pasaza en de straat ernaast, de Aristida Briana, te bezoeken. Hier zijn de meeste hippe bars en clubs van Riga te vinden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *