Een reis naar China vergt enige voorbereiding. Met deze top 5 gaat u garandeert goed voorbereidt op reis. Hierin bespreken visum aanvraag, beste vluchten, vaccinaties, geld wisselen en eten.
Voor vertrek naar China bent je een visum nodig. Zonder een visum kom je China niet in. Afhankelijk van het reisgezelschap wordt de aanvraagprocedure bepaald. Gaat u alleen naar China dan kan u de aanvraag niet online doen maar zal u het via de post of persoonlijk moeten afreizen naar Den Haag naar het CVASC. Voor een groep van 2 of meer personen kan de visum aanvraag online worden gedaan. Belangrijk documenten hierbij zijn de vliegtickets, overnachtingen documenten en het paspoort.
In China is een enorme keuze aan luchthavens. Waarbij enkele zelfs tot de drukbezochte van de wereld horen. Vanuit Nederland gaan er enkele rechtstreekste vluchten naar China. Deze vluchten duren vaak 9 uur en gaan naar de luchthavens Chengdu, Hong Kong, Guangzhou, Hangzhou, Beijing, Shanghai en Xiamen. Deze vluchten gaan met KLM, China Southern of China Eastern Airlines. Binnenlandse vluchten in China kunnen vaak erg goedkoop zijn omdat China wel 30 nationale luchtvaartmaatschappijen heeft. De steden in China zijn naast trein ook via de lucht goed met elkaar verbonden.
De hygiëne laat in China soms nog wel een te wensen over. Vandaar is het slim om u goed te vaccineren voor vertrek naar China. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP en Hepatitis A. DTP staat voor Difterie, Tetanus en Polio. Door slechte hygiëne kan er een ontsteking ontstaan in de lever door het virus van Hepatitis A. Het virus wordt overgedragen door met ontlasting besmet voedsel of drinkwater. Symptomen hiervan zijn oogwit dat geel wordt, theekleurige urine en de ontlasting stopverf kleuring. Herstel kan soms maanden duren.
De valuta in China is de Renminbi vaak afgekort tot RMB. De valuta is de renminbi maar de munteenheid is de yuan. De munten in China zijn onderverdeeld in 1 yuan, 5 jiao en 1 jiao. 1 yuan bestaat uit 10 jiao, vervolgens bestaat 1 jiao uit 10 fen. Naast het muntgeld is er ook nog briefgeld in biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 yuan. 1 euro staat gelijk aan 7,5 yuan.
In Westerse landen is het heel normaal om bediend te worden tijdens het eten in China moet de serveerder echt worden geroepen en zal niet uit zichzelf komen. Daarnaast is het de gewoonte dat het eten met elkaar wordt gedeeld en niet individueel wordt opgegeten. Verder is het de norm dat er gegeten wordt met stokjes en mogen er zoveel mogelijk gangen worden besteld als je wilt, mits je het helemaal op eet. In China is het niet normaal om eten te laten staan. Tijdens het eten wordt er vaak warme thee of heet water gedronken. Chinezen drinken niet vaak koude dranken. Voor een toetje zal je naar een bakker moeten aangezien chinezen de maaltijd vaak afsluiten met vers fruit zoals watermeloen.
Een extra tip is om voor reis te kijken op https://www.droomplekken.nl waar alles staat beschreven over de hoogtepunten van China.