Uncategorized

Turkije meer dan zon, zee en strand

Turkije het land dat verdeeld is over 2 continenten, Aziƫ en Europa. Hierdoor wordt het eigenlijk nooit helemaal als Europees gezien en hoort het eigenlijk ook niet echt bij het Midden-Oosten. Dit is ook terug te zien in de samenleving, waar moderne westerse invloeden samen komen met de Arabische cultuur. Door de mix van culturen is Turkije een zeer interessant land om te ontdekken en niet alleen aan het strand te hangen.

Istanboel

Een vakantie naar Turkije is niet compleet zonder een bezoek aan Istanboel. De enige hoofdstad ter wereld die verdeeld is over 2 wereld delen, namelijk Aziƫ en Europa. Vanuit Amsterdam is het slechts 3u 3om vliegen naar Istanboel. Deze korte vliegtijd maar het ideaal voor een stedentrip. Enkele hoogtepunten die men moet zien in Istanboel zijn de grote bazaar, neem de ferry naar het Aziatische deel of proef van het Istanboelse streetfood dat veel meer heeft te bieden dan kebab en baklava.

Grote Bazaar in Istanboel, Turkije

Ankara

Dit is de hoofdstad van Turkije en vormt het economisch centrum van het land. Ankara ligt zeer centraal in Turkije en is daarom een mooi startpunt om je vakantie in Turkije mee te beginnen. Een in het oogspringend bouwwerk in Ankara is het Citadel, vanuit hier kan mooi worden uitgekeken over de rest van de omgeving. Iedereen ken het Times Square in New York echter heeft Ankara haar eigen Times Square, het zogenoemde Kizilay Square. Het is een aanrader om hier niet zelf naar toe reizen in verband met de Turkse verkeerschaos. Neem even de tijd om hier stil te staan en te genieten van de schitterende verlichting.

Skyline over Ankara

Marmaris

Mocht je toch meer verlangen naar zon, zee en strand. Dan is een vakantie naar het Turkse Marmaris geen slecht idee. Marmaris is een van de bekende badplaatsen in Turkije en heeft een jachthaven met de meest grote en luxueuze jachten van Turkije. Velen zullen voor een all inclusive vakantie naar Marmaris kiezen, echter is de kans groot dat je hiermee dingen gaat missen. Om helemaal te relaxen is het aan te raden om naar een authentiek badhuis te gaan en te genieten van een zeep-en oliemassage. Er gaan in Marmaris excursies naar Rhodos, Daylan, Turtlebeach en veel meer. Mocht je schilpadden willen spotten dan is een excursie naar Turtlebeach een aanrader.

Uitzicht over Turtle beach in Marmaris, Turkije

Antalya

In Antalya schijnt de zon al vanaf januari. Zonnen liefhebbers hoeven dus niet tot de zomer te wachten voor mooi weer. Daarvoor kan je vanaf januari al naar Antalya in Turkije. Er zijn wel veiligheidsrisico’s, maar in principe kun je zonder zorgen op vakantie naar Antalya. Voor een groot deel van het zuidoosten van Turkije geldt een negatief reisadvies. Check daarom altijd voor vertrek de reisadviezen van Rijksoverheid. Het oude stadscentrum vormt wel een van de hoogtepunten in Antalya, aangezien deze ook nog eens auto vrij is wat het struinen door de straten heerlijk rustgevend maakt. Op tien kilometer ten noorden van de stad ligt de waterval Duden, beter bekend als Duden Selasi. Met 2 spectaculaire watervallen van 40 en 28 meter hoog.

De Duden watervallen in Antalya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *