ReisverhalenZonbestemmingen

De 4 onveilige vakantielanden

Helaas zijn er landen waar er terroristische aanslagen plaats vinden,  de criminaliteit en de veiligheidsrisico’s hoog zijn.  Hierdoor zijn deze landen niet veilig te bereizen. Het is wel verstandig om te weten welke landen dit zijn. Zo kunt u hiermee rekening houden bij het boeken van uw reis. Wij willen zeker niet dat u iets overkomt!

Pakistan

Al een aantal jaren ligt het toerisme in Pakistan plat. Dit komt door de aanslagen die er regelmatig plaats vinden en door de soldaten die overal zijn. In de meeste gebieden van het land is de Taliban erg actief. Naast terrorisme vindt er ook sektarisch geweld plaats.

Jemen

Momenteel is de veiligheidssituatie in Jemen zeer slecht. Reis a.u.b. niet naar Jemen. Voortdurend vinden er terroristische aanvallen plaats. Waarbij er doden en gewonden vallen. Deze aanvallen worden georganiseerd door verschillende bevolkingsgroepen en is gericht op de regering van Jemen.

Filipijnen

Wanneer u besluit om een reis naar Filipijnen te maken is het belangrijk om heel voorzichtig te zijn en goed op te letten. Voor het hele eiland geldt er code geel. Het zuiden van het land heeft code oranje en rood gekregen. Reis alleen als het echt noodzakelijk is naar de zuidelijke kuststreken van de eilanden Palawan en Bohol.

 

Nigeria

In het hele land is er risico op een terroristische aanslagen en gewelddadigheden. Vooral in het noorden van Nigeria is het onveilig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *